Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry
Verkko-Särö
Särön artikkeleita verkossa
Kategoria: Kilpailut & tapahtumat

Särö tiedottaa: Mummolaakso ry:n kirjoituskilpailu käynnissä

Vanhempien lesbojen ja bi-naisten järjestö Mummolaakso ry järjestää kirjoituskilpailun, joka kannustaa tallentamaan lesbojen ja biseksuaalien naisten arjen historiaa varhaisista ”pioneeriajoista” 2000-luvulle. Järjestö haluaa saada kirjoituskilpailulla näkyviin eri sukupolvien muuttuvia tapoja elää naista rakastavana naisena Suomessa.

Kirjoituskilpailu avattiin lesbohistoriallisessa muistelutyöpajassa 18.3. Helsingissä, ja se on osa Mummolaakson muistelujen teemavuotta. Kilpailu on auki vuoden loppuun asti ja paras teksti palkitaan 200 euron rahapalkinnolla. Tuomarina toimii Seta-lehden entinen päätoimittaja, verkkoyhteisöaktivisti ja tietoasiantuntija Eva Isaksson.

Kirjoituskilpailun kutsu: http://mummolaakso.fi/fileadmin/tiedostot/kirjoituskilpailu/Kirjoituskilpailukutsu.pdf

Peter Sandströmille Runeberg-kirjallisuuspalkinto 2017

Runeberg-kirjallisuuspalkinto 2017 on myönnetty Peter Sandströmille romaanista Laudatur.

Laudatur on lennokkaan hauska, aseistariisuvan haikea ja kieleltään juurevan notkea yllätysten romaani. [...] Laudatur on tutkielma ajasta, aikojen päällekkäisyyksistä ja niiden loputtomiin vaihtelevasta temposta. Se on tutkielma kielestä ja hiljaisuudesta, ihmisen kosketuksista toisiin ihmisiin ja maailmoihin.”

Palkintoraatiin kuuluivat sen puheenjohtaja, kirjailija Tero Liukkonen, runoilija Tommi Parkko ja kirjallisuudentutkija Maili Öst. 10 000 euron suuruisen palkinnon maksavat sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki.

Särö onnittelee Runeberg-voittajaa!

Särö kannattaa tilata heinäkuussa!

Tilaa Särö 31.7.2012 mennessä
ja voita uusi suomennos James Joycen Ulysses-romaanista

Tiedäthän, että Särön vuosikerta maksaa vain 25 euroa. Eli tilaa Särö! Heinäkuussa vuosikerran tilanneiden keskuudessa arvotaan James Joycen Ulysses, uutena Leevi Lehdon suomennoksena (Gaudeamus, 857 sivua, ovh. 36 euroa). Ulysses on modernin proosan kivijalkoja.

Tilaa vuosikerta tilaussivultamme.

Linkki Ulysseksen esittelyyn (HS).

Pelon ja juonen kirjoittajaleiri Kvarnuddenissa heinäkuussa

Kutsu proosan ja runon kirjoittajille
Itä-Uudellemaalle meren rantaan:

Pernajan Kvarnuddenissa 23.7.-26.7.2012 järjestettävällä sanataiteen kurssilla uppoudutaan suggestiivisen, vahvatunnelmaisen tekstin kirjoittamiseen ja tutkitaan juonen olemusta.

Kirjailija Jouko Sirolan ja runoilija Mark Mallonin ohjaamalla intensiivikurssilla kirjoitetaan omaa muistia ja ympäristöä hyväksikäyttäen, ja saadaan palautetta ja kehitysehdotuksia tekstien saattamiseksi lähemmäs kohti julkaistavaa muotoa. Kurssilla käsitellään myös julkaisemiseen ja kirjailijan työhön liittyviä kysymyksiä. Proosan ja runon kirjoittajille suunnatun kurssin järjestäjiä ovat Porvoon kansalaisopisto ja Särö ry.

Kurssin hinta on 271,40 euroa, sisältäen opetuksen ja täysihoidon.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Kvarnuddenin leirikeskus.

”Juhlaillallinen Du Mort” voitti Särön sarjakuvakilpailun 2009

särötiedote:

Särön kaikkien aikojen ensimmäisen, vuonna 2009 julkistetun sarjakuvakilpailun voittajat on viimein valittu. Kilpailun voitti kirkkonummelainen Jussi Ropponen työllään ”Juhlaillallinen Du Mort”. Toiselle sijalle pääsi tamperelainen Mikko Mustasaari sarjakuvallaan ”Pyhä hullu”. Kolmas sija jaettiin helsinkiläisen Marjukka Myllärniemen sarjakuvalle ”Eväspöytäläiset” ja tamperelaisen Petri Hanninin sarjakuvalle ”Saari”.

Julkaisupalkkioina maksettava 700 euron palkintosumma jaettiin seuraavasti: voittajalle 300 euroa, kakkossijalaiselle 200 euroa ja kolmasijalaisille 100 euroa. Voittaja palkitaan lisäksi viiden päivän, täydenhoidon kuvataide- tai kirjoittajakurssilla Oriveden opistolla. Voittajien työt julkaistaan huhtikuussa ilmestyvässä Särön sarjakuvanumerossa.

Kunniamaininnan saivat Emmi Jormalainen sarjakuvallaan ”Klara” ja Tuomas Kärkkäinen työllään ”Mr. Finland”.

Kilpailun osallistujia oli yhteensä 22. Kilpailun taso oli keskimäärin hyvä, mutta voittaja erottui selkeästi joukosta. Tuomaristona toimi sarjakuvataiteilija Matti Hagelberg sekä Särön toimitus. Lisää aiheesta ja raadin perusteluja voi lukea tulevasta Säröstä, jonka kilpailuun osallistuneet saavat postitettuna kotiinsa. Särön järjestämän kilpailun yhteistyökumppaneita olivat Grafia ry ja Oriveden opisto. Särö kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita ja onnittelee voittajia!

Lisätietoa: sarolehti(at)gmail.com.

Särön pieni aforismikilpailu ratkennut

särötiedote:

Särön aforismiraati on viimein tehnyt päätöksensä. Pienessä aforismikilpailussamme oli määrä kirjoittaa aforismi siitä, miksi lämpöpatteri on sijoitettava nimenomaan ikkunan alle, ei muualle huoneeseen.

Kilpailun voittajaksi valikoitui nimimerkki Amadeus, jonka tuotannosta löytyi runsaasti hyviä aforismeja, mutta yksi oli yli muiden: ”Ei se ole patterin sähköjohto. Se on ikkunan ja patterin välinen napanuora.”

Kilpailun kirkkaan kakkospalkinnon sai nimimerkki EV aforismillaan ”Lämpöpatteri kyhjöttää ikkunan alla, tuntee vetoa.”

Amadeuksen  erityisansioksi luettiin humoristisuus, EV taas sai kiitosta hiotusta runollisuudestaan.

Toimituksen ja yleisön suosikkeja olivat myös aforistikot Kaapo ja Aforismifani. Kaikille mainituille lähetetään vapaavalintainen Särö-lehti, voittajalle lisäksi yllätyspalkinto. Pyydämme heitä lähettämään yhteystietonsa toimituksen osoitteeseen sarolehti(at)gmail(piste)com. Huom: jos voittajat haluavat nimensä esiin, laittakaa siitäkin maininta.

Särö kiittää kaikkia kilpailun osallistuneita ja äänestäneitä!

  << Takaisin
 
Haluatko saada
Särön uutiskirjeen?
Tilaa uutiskirje