Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry
 Blogi Särö-tiedotteet

Rajakirjoittamisen kurssi Saksassa helmikuussa 2018

Särö & Robustos järjestävät:
RAJAKIRJOITTAMISEN KURSSI ODER-JOELLA

Kustannusliike Robustos ja kirjallisuuslehti Särö järjestävät ma–la 19.–24.2.2018 raja-aiheisen kirjoittajakurssin Saksassa, Frankfurt an der Oderissa, Puolan rajalla. Kaupunki sijaitsee tunnin junamatkan päässä Berliinistä itään. Intensiivikurssi pidetään Särön Oder-residenssissä.

Kurssin ohjaajat: Kustantaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Heikki Savola ja Särön päätoimittaja, runoilija Mark Mallon. Kurssilla vierailee kirjailija ja suomalaisen kirjallisuuden saksantaja Stefan Moster kertomassa kirjoittamisen rajatiloista.

Kurssilla kirjoitetaan proosaa tai runoa, johon sulatetaan ympäristön historiallisia kerrostumia. Lisäksi tekstien välityksellä tutkitaan, millaiset mielensisäiset – ja kirjallisuuden lajityyppien väliset – rajat ja juonteet edesauttavat tai haittaavat kirjoittamista.

6–8 osallistujan kurssi on suunnattu lähtötasosta riippumatta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään kirjoittajana ja kokeilemaan ympäristönvaihdoksen vaikutusta tekstintuotantoon.
Kurssilla annetaan ryhmäpalautetta teksteistä ja keskustellaan ohjaajien johdolla siitä, mitkä ovat hyvän tekstin kriteerejä lukijan ja kustantajan näkökulmasta. Harjoitusten ja tekstianalyysien avulla selvitetään, miten esimerkiksi absurdin aineksen sisällyttäminen proosaan luo uusia tasoja ja näkökulmia ”realistiseen” kuvaukseen.

Kurssi sisältää kirjoitus- ja retkipäivän, jonka aikana voi käydä esimerkiksi Berliinissä, Neuzellen luostarissa tai sosialistisessa suunnitelmakaupungissa Eisenhüttenstadtissa (ent. Stalinstadt).

Hakemukset kurssille 1.12.2017 mennessä osoitteeseen mark.mallon@gmail.com. Liitä hakemukseen lyhyt esittely itsestäsi ja 2–3 sivun tekstinäyte. Hyväksytyt osallistujat valitaan hakujärjestyksessä, joten kurssi voi tulla täyteen jo ennen viimeistä hakupäivää. Osallistuminen vahvistetaan 50 euron ilmoittautumismaksulla, joka vähennetään kurssimaksusta.

Kurssipaikka: Särön taiteilijaresidenssi Frankfurt an der Oderissa Puolan ja Saksan rajajoella. Puolan Słubicen kaupunki sijaitsee toisella puolella jokea, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä residenssistä.
Kurssiaika: ma 19.2.2018 klo 17:00 – la 24.2.2018 klo 13:00. Osallistujamäärä: 6–8 henkilöä.

Majoitusvaihtoehtoja:
– Künstlerhaus (taiteilijatalo) Frankfurtissa osoitteessa Lindenstraße 7, jossa keittiötilat. Paikkoja noin kolmelle henkilölle. Varaukset Särön kautta. (n. 23 euroa / yö / 1hh).
– Lähiympäristön edullisissa hotelleissa Frankfurtissa tai sillan toisella puolella Słubicessa (alk. n. 25 euroa / vrk / 1hh).
– Osallistujista kaksi voi jäädä kurssin jälkeen residenssiin asumaan ja työskentelemään (hinta 22–27 euroa/vrk huonekoosta riippuen). Mikäli residenssimajoitus kiinnostaa, tästä on hyvä mainita hakemisen yhteydessä.

Kurssimaksu: 330 euroa.

Yhteydet: Frankfurt an der Oderiin
– Berliinin lentokentältä (bussi + juna, 10 euroa) 1 h 40 min,
– Berliinin keskustasta (juna, 10 euroa) 60 min.
Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään.

Lisätietoja: mark.mallon@gmail.com, puh. 041 535 6065 tai heikki.savola@robustos.fi.

Comments are closed.