Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry

Liettua-numero ilmestyy syyskuussa

Särön Liettua-teemaisen tuplanumeron ilmestyminen siirtyy syyskuulle.  Vastaperustettua pienkustantamoa pyörittää sama tiimi kuin Säröä, ja ajalliset resurssit ovat rajallisia. Nyt on kuitenkin pienen juhlan paikka: Säröttären esikoisteos, Koronan kääntöpuoli, on onnellisesti ilmestynyt painosta ja on jo löytänyt tiensä ensimmäisiin kirjakauppoihin, kuten Rosebudin Citycenterin myymälään Helsingissä. Kohta kirja on myös ennakkotilaajien käsissä.

Muita uutisia: Särö ryhtyy Taiteen edistämiskeskuksen tuella suunnittelemaan kirjoittajakoulutuksen uudelleenkäynnistämistä Oriveden Kampukseen, eli legendaarisen Oriveden Opiston entisiin tiloihin. Koulutusta ideoidaan syyskuun alkupuolella Kampuksessa pidettävässä seminaarissa, josta tiedotamme myöhemmin tarkemmin.

Särön aktiivitoimijat Venla Saalo ja Mark Mallon muuttavat kesällä Saksasta takaisin kotimaahansa Suomeen, tarkemmin sanottuna Särön synnyinsijoille Porvooseen. Kenties tämä johtaa tulevaisuudessa hieman säännöllisempiin, pienimuotoisiin, matalakynnyksisiin runo- ja muihin kirjallisuustapahtumiin esimerkiksi Porvoossa ja Helsingissä.

Ideoita koskien tapahtumia, mutta myös kirjoittajakoulutusta, otetaan mielellään vastaan. Toimintamme jälleen laajentuessa yhdistyksessä saattaa löytyä paikka uudelle aktiiviselle kirjallisuussielulle. Kokemus käytännönläheisestä työstä on eduksi, mutta rakastava ja tarkka suhde kirjallisuuteen ja taiteeseen on välttämättömyys. Hyvää kesää Särön ystäville, miksei muillekin!

Comments are closed.

Haluatko saada
Särön uutiskirjeen?
Tilaa uutiskirje
Verkko-Särö
Särön artikkeleita verkossa