Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry

Koronan kääntöpuoli Lääkärilehdessä

Särötär-kustantamon tietoteos Koronan kääntöpuoli on arvioitu Lääkärilehdessä nro 48/2021. Helsingin yliopiston infektiotautien emeritusprofessori Heikki Peltola kirjoittaa:
”[...] Koronan kääntöpuoli tarkastelee neljässä osassaan COVID-19-pandemiaa ja omaksuttua strategiaa eri kulmista. Ja hyvin tarkasteleekin. Kuten kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistykselle sopii, kieli on sujuvaa, sanonnat selkeitä ja tautologiaa vähän. Laajat lähdeluettelot ovat erinomainen lisäansio. [...] Kirja on piristävää luettavaa henkilöille, joita Suomenkin tietyt strategiavalinnat ovat mietityttäneet.”
”Biotieteilijä, FT Leena Valmu toteaa, että Suomessa on toisteltu myös vääriä lukuja. Tulkinnat ovat olleet toisinaan hukassa, sillä monet asiaan syvällisesti perehtyneet tutkijat on jätetty ’täydelliseen hiljaisuuteen’. Tiedejournalismi ei ole kukoistanut.”
”Merikapteeni ja toimittaja Mikko Heikkilä [...] kertoo laivaepidemioista, joista on saatu luotettavinta tietoa koronavirustaudin epidemiologiasta. Mallinnukset eivät useinkaan ole osuneet oikeaan, ja sulkutoimien tehokkuuden voi kyseenalaistaa perustellusti.”
”Infektioepidemiologiaan perehtynyt ELT Merja Rantala käy läpi suomalaisen maskikeskustelun. STM:n keväällä 2020 tilaama selvitys – tehoa hyvin vähän – ei miellyttänyt, ja siitä seurasi melkoinen tapahtumavyyhti.”
”Mark Mallon ja Venla Saalo vertaavat Saksan koronastrategiaa suomalaiseen ja huoahtavat, että toivottavasti täällä ei toimita samoin. Toinen toistaan tiukempien rajoitusten keskellä poliitikot mielellään kuuntelevat asiantuntijoita, jotka kertovat heille miellyttäviä asioita.”

Comments are closed.

Haluatko saada
Särön uutiskirjeen?
Tilaa uutiskirje
Verkko-Särö
Särön artikkeleita verkossa