Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon vuoden 2022 ehdokasteokset julkistettu

Romaaneille sekä runo- ja novellikokoelmille avoimen Runeberg-palkinnon ehdokkaat on julkistettu.

Vuoden 2022 ehdokasteokset valitsi kolmihenkinen raati, johon kuuluivat kirjailija Johanna Hulkko, kriitikko Vesa Rantama ja kirjallisuustoimittaja Camilla Lindberg. Raati valitsi palkintoehdokkaat 284 teoksen joukosta, mikä on ennätyksellisen suuri määrä.

”Suomalainen nykykirjallisuus on monipuolisempaa ja laadukkaampaa kuin koskaan. On ilo valita ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa kymmenen palkintoehdokasta”, raati kertoo.

Vuoden 2022 Runeberg-palkinnon ehdokkaat ovat: Niillas Holmberg: Halla Helle (Gummerus), Anneli Kanto: Rottien pyhimys (Gummerus), Kaj Korkea-aho: Röda rummet / Punainen huone (Förlaget / Otava) suom. Laura Beck, Susinukke Kosola: Turkoosi vyöhyke (Sammakko), Martina Moliis-Mellberg: Falk (Schildts & Söderströms), Emma Puikkonen: Musta peili (WSOY), Kaija Rantakari: Salit (Poesia), Matias Riikonen: Matara (Teos), Quynh Tran: Skugga och svalka / Varjo ja viileys (Förlaget / Teos, suom. Outi Menna), Suvi Valli: Hallittua kaatumista ja muita ruumiin kielen asentoja (Poesia).

Runeberg-palkinnon voittajan valitsee ehdokkaiden joukosta kolmihenkinen palkintoraati, jonka muodostavat kirjailija Marja-Leena Tiainen, kriitikko Merja Leppälahti ja pohjoismaisen kirjallisuuden väitöskirjatutkija Hanna Lahdenperä. Runeberg-palkinnon saava teos nauttii siten laajaa arvostusta kirjallisuuden ammattilaisten joukossa.

Vuonna 1986 perustetun kilpailun palkintosumma on 20 000 euroa. Palkinnon maksavat Porvoon kaupunki ja sanomalehti Uusimaa. Runeberg-palkinnon voittaja julkistaan Runebergin päivänä 5.2.2022.

Comments are closed.

Haluatko saada
Särön uutiskirjeen?
Tilaa uutiskirje
Verkko-Särö
Särön artikkeleita verkossa