Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry

Uusin lehtiVanhat numerot Tulevat numerot 

Tekeillä olevat Säröt


Aineistoa voi lähettää milloin tahansa!

Aineistopäivistä ja teemoista riippumatta mitä tahansa aineistotarjouksia voi tehdä milloin vain. Jatkuvassa haussa ovat runot, artikkelit, haastattelut, kuvat, sarjakuvat, kulttuurialan uutiset, kritiikit jne. Toivomuslistalla ovat myös lyhyet tai lyhyehköt, terävät, ajan ilmiöihin iskevät kolumnit, pakinat ja mielipidekirjoitukset. Särön uusina kiinnostuksen kohteina ovat myös tiedekirjallisuuskritiikit ja tiedettä pohtivat kaunokirjalliset esseet.Tulevat Säröt

Särö 37: Itä ja länsi
Runoutta idästä, lännestä ja Suomesta. Autuaaksi tekevä selfhelp-kirjallisuus. Kaunis pienkustantaja. Katsaus Japanin kirjallisuuteen. Henkilökuvassa kirjailija Daniel Katz ja käsikirjoittaja Marko Järvikallas.
Aineistopäivä: 31.1.2019
Arvioitu ilmestymisaika: huhtikuu 2019

Särö 38-39: Yliluonnollisuus ja teollisuus
Kaksivuotinen pyhä ja profaani -kattoteema käynnistyy. Pohdinnassa psyyken rajatilojen merkitys taiteen ja tieteen tekemisen kannalta. Teollisuusosiossa käsitellään kulttuuriteollisuutta, ruokateollisuutta sekä perinteistä käsityö- ja tehdasteollisuutta tieteen, kuvataiteen, elokuvan, proosan, runouden, haastatteluiden ja esseistiikan näkökulmista.
Aineistopäivä: 31.8.2019
Arvioitu ilmestymisaika: marraskuu 2019

Verkko-Särö
Julkaisemme verkossa yhden Särön numeron verran kärkeviä ja järkeviä, ajankohtaisiin ilmiöihin ja ajattomiin teemoihin liittyviä artikkeleita ja kolumneja sekä niiden vastineita eri kirjoittajilta. Näitä 3 500—6 000 merkin mittaisia tekstejä julkaistaan 1—3 kertaa kuussa osoitteessa verkkosaro.sarolehti.net. Verkko-Säröön voi tarjota aineistoa milloin tahansa. Juttutarjoukset venlasaalo@gmail.com.Tarjoa Särölle aineistoa!

Luethan nettisivujemme "ohjeet kirjoittajalle" ennen aineiston lähettämistä! Lisätietoa myös sarolehti@gmail.com.

Nopeuttaaksesi aineistosi käsittelyä pyydämme lähettämään
- aineiston aina vastaavalle päätoimittajalle osoitteeseen sarolehti@gmail.com ja kopiona lisäksi osoitteisiin:
- mahdolliselle vierailevalle päätoimittajalle
 (osoite mainittu teeman yhteydessä)
- kritiikit: marissa.mehr@gmail.com
 (kritiikkivastaava Marissa Mehr)
- runot: markkuaalt@gmail.com
 (runovastaava Markku Aalto)
- novellit: venlasaalo@gmail.com
 (novellivastaava Venla Saalo)
- kuvitus ja sarjakuvat: sanna.saastamoinen@gmail.com
Sovi kirjepostitse lähetettävistä, originaaleja sisältävistä lähetyksistä etukäteen Sanna Saastamoisen kanssa (puh. 040 570 6957).

Jos toimitus ei kuittaa aineistoasi vastaanotetuksi, lähetä muistutusviesti tai soita perään. Sitovat julkaisupäätökset pyritään tekemään mahdollisimman pian valmiin aineiston saapumisen jälkeen. Kaunokirjallisen aineiston valinnat tehdään pääsääntöisesti vasta lehden kokoonpanon loppuvaiheessa.

Vastaavan päätoimittajan (Mark Mallon) puhelinnumerot ovat +49 177 620 6928 ja 041 535 6065.