Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry

Uusin lehtiVanhat numerot Tulevat numerot 

Tekeillä olevat Säröt


Aineistoa voi lähettää milloin tahansa!

Aineistopäivistä ja teemoista riippumatta mitä tahansa aineistotarjouksia voi tehdä milloin vain. Jatkuvassa haussa ovat runot, artikkelit, haastattelut, kuvat, sarjakuvat, kulttuurialan uutiset, kritiikit jne. Toivomuslistalla ovat myös lyhyet tai lyhyehköt, terävät, ajan ilmiöihin iskevät kolumnit, pakinat ja mielipidekirjoitukset. Särön uusina kiinnostuksen kohteina ovat myös tiedekirjallisuuskritiikit ja tiedettä pohtivat kaunokirjalliset esseet.Tulevat Säröt

Särö 42: Tulevaisuudenkuvitelmat ja Liettua
Mitä hyvää tapahtuu – ja voisi tapahtua – taiteessa, tieteessä, luonnossa ja Euroopassa muutaman vuoden kuluttua ja ensi vuosikymmenellä? Aihepiirejä käsitellään loppusyksyn yksöisnumerossa erikseen ja yhdessä.
Aineistopäivä: 31.8.2020
Arvioitu ilmestymisaika: marraskuu 2020

Särö 43: Saari ja Tanska
Olemassaolevien saarten lisäksi tutkailemme henkisiä ja symbolisia saaria, eristäytymistä ja yhteisöjä niin Tanskassa kuin muualla.
Aineistopäivä: 31.1.2021
Arvioitu ilmestymisaika: huhtikuu 2021

Verkko-Särö
Julkaisemme verkossa yhden Särön numeron verran kärkeviä ja järkeviä, ajankohtaisiin ilmiöihin ja ajattomiin teemoihin liittyviä artikkeleita ja kolumneja sekä niiden vastineita eri kirjoittajilta. Näitä 3 500—6 000 merkin mittaisia tekstejä julkaistaan 1—3 kertaa kuussa osoitteessa verkkosaro.sarolehti.net. Verkko-Säröön voi tarjota aineistoa milloin tahansa. Juttutarjoukset venlasaalo@gmail.com.Tarjoa Särölle aineistoa!

Luethan nettisivujemme "ohjeet kirjoittajalle" ennen aineiston lähettämistä! Lisätietoa myös sarolehti@gmail.com.

Nopeuttaaksesi aineistosi käsittelyä pyydämme lähettämään
- aineiston aina vastaavalle päätoimittajalle osoitteeseen sarolehti@gmail.com ja kopiona lisäksi osoitteisiin:
- mahdolliselle vierailevalle päätoimittajalle
 (osoite mainittu teeman yhteydessä)
- runot: markkuaalt@gmail.com
 (runovastaava Markku Aalto)
- novellit: venlasaalo@gmail.com
 (novellivastaava Venla Saalo)
- kuvitus ja sarjakuvat: sanna.saastamoinen@gmail.com
Sovi kirjepostitse lähetettävistä, originaaleja sisältävistä lähetyksistä etukäteen Sanna Saastamoisen kanssa (puh. 040 570 6957).

Jos toimitus ei kuittaa aineistoasi vastaanotetuksi, lähetä muistutusviesti tai soita perään. Sitovat julkaisupäätökset pyritään tekemään mahdollisimman pian valmiin aineiston saapumisen jälkeen. Kaunokirjallisen aineiston valinnat tehdään pääsääntöisesti vasta lehden kokoonpanon loppuvaiheessa.

Vastaavan päätoimittajan (Mark Mallon) puhelinnumerot ovat +49 177 620 6928 ja 041 535 6065.