SÄRÖN ODER-RESIDENSSI

Oder-residenssi on tarkoitettu
Särön jäsenten ja residenssin
yhteistyökumppaneiden jäsenten
asumiseen ja työskentelyyn.

Vierailuaika on pääsääntöisesti
vähintään kaksi viikkoa.

EtusivuTiedotteetAsuntoYhteydetHakeminenGalleriaVieraskirja

Särön Oder-residenssi tarjoaa työrauhaa ja inspiraatiotaFrankfurt an der Oderissa, Saksan ja Puolan rajalla virtaavan Oder-joen äärellä sijaitsevassa residenssissä voit asua ja työskennellä rauhallisessa mutta kiinnostavassa ympäristössä. Residenssiasunnosta on hulppeat näköalat Saksan ja Puolan vuolaalle rajajoelle, Oderille. Berliinistä Frankfurtiin on tunnin (11 euron) junamatka, ja junia kulkee miltei vuorokauden ympäri. Kaksoiskaupunki Slubicen keskusta Puolan puolella edullisine ravintoloineen on kävelymatkan päässä.

Residenssi on tarkoitettu kirjallisuuden, journalismin, kääntämisen, tieteen, kuvataiteen, valokuvauksen, sarjakuvan, graafisen suunnittelun, musiikin, teatterin ja typografian parissa ammattimaisesti työskenteleville ja näitä aloja opiskeleville henkilöille. Muusikot ja kuvataiteilijat voivat vuokrata erillisen työhuoneen samasta korttelista edullisesti.

Yleisin vierailuaika on kaksi viikkoa, mutta pidemmätkin vierailujaksot ovat mahdollisia. Tulo- ja lähtöpäivä on pääsääntöisesti maanantai.

Residenssivieraan käytössä on yhteistilojen lisäksi yhden tai kahden hengen huone. Työtiimi tai pieni perhe voi varata 86 neliön asunnon myös kokonaan itselleen. 1900-luvun alussa valmistuneen asuinrakennuksen ylimmässä eli neljännessä kerroksessa sijaitsevan asunnon pohjapiirustuksen ja valokuvia löydät Asunto-sivulta. Talossa ei ole hissiä, joten residenssi ei sovellu liikuntarajoitteisille. Asunnossa on alle kaksivuotiaan matkasänky.

Hinnasto ja vapaat ajat löytyvät Tiedotteet-sivulta.

Residenssiin voit hakea Särö ry:n tai residenssin yhteistyöjärjestön jäsenenä. Hinnat, vapaat jaksot ja yhteistyökumppanit löytyvät Tiedotteet-sivulta. Osa järjestöistä tukee taloudellisesti jäsentensä residenssivierailuja, ja osalla järjestöistä on kiintiöjaksonsa, jolloin hakeminen tapahtuu yhteistyöjärjestön, ei Särön kautta. Muut hakevat residenssiin Särön hakulomakkeella (Hakeminen-sivu). Lisätietoa saat järjestöstäsi tai Säröstä. Mikäli et ole Särö ry:n tai residenssin yhteistyöjärjestön jäsen, olet tervetullut hakemaan Särön jäsenyyttä.

Oder-residenssin osoite on Ziegelstrasse 20. Residenssin kanssa samassa taidetehdasmaisessa rakennuskompleksissa on kaksi teatteria (joista toinen nukketeatteri), konserttisali, aamiais- ja lounasruokala, lähituotteita myyvä liha- ja kalamyymälä, puusepänverstas, mattokutomo sekä taiteilijoiden työtiloja. Ruokakauppa Aldi, pankkiautomaatti ja muut päivittäispalvelut sijaitsevat viiden minuutin kävelyetäisyydellä. Residenssin polkupyörällä voit lähteä retkelle Tsekistä Itämerelle ulottuvalle kauniille Oder-Neisse-pyöräreitille.

Frankfurt an der Oderista on suorat junayhteydet Berliinin lisäksi muun muassa Eisenhüttenstadtiin, Varsovaan, Poznaniin, Zielona Goraan ja joulukuusta 2018 alkaen myös Wieniin, Wroclawiin, Krakovaan ja Budapestiin.


HUOM: Saksassa on toinen, suurempi, tunnetumpi, lännessä sijaitseva Frankfurt (am Main) – älä sekoita kaupunkeja keskenään!

Residenssin yhteystiedot

Vieraiden vastaanotto
Mark Mallon, +49 177 620 6928 tai +358 41 535 6065 ja Venla Saalo, +358 40 831 5875
saro.residenssi@gmail.com

Tiedustelut
Mark Mallon, +358 41 535 6065 tai +49 177 620 6928
saro.residenssi@gmail.com

Kirjanpito ja laskutus
sirkku.kapp@gmail.com, 040 729 8180
Särö, Sirkku Kapp, Sahankaari 4 A 5, 04430 Järvenpää

Nettisivut
Heikki Kekki, tuki@sarolehti.net