SÄRÖN ODER-RESIDENSSI

Oder-residenssiin on nopeat, tiheät
ja edulliset junayhteydet Berliinistä

EtusivuTiedotteetAsuntoYhteydetHakeminenGalleriaVieraskirja

Yhteydet Berliinistä (ja lentokentältä) Frankfurt an der Oderiin

- Nopea, vaihdoton junayhteys Berliinistä (matka-aika esim. Alexanderplatzilta nopeimmillaan 58 min, junia kulkee puolen tunnin välein, klo 22 jälkeen tunnin välein).
- Liput RE-junissa ovat edullisia (esim. menolippu 10 euroa/hlö, ryhmäpäivälippu 2–5 henkilölle Berliini-Frankfurt edestakaisin maksaa 29 euroa automaatista, yhden hengen vastaava edestakainen päivälippu maksaa 20 euroa). Molemmilla lipputyypeillä voi matkustaa myös molempien kaupunkien sisäisessä liikenteessä.
- Matka-aika Berliinin Tegelin kentältä Frankfurtiin (bussi + juna) 1 tunti 50 min (hinta 10 euroa).
- Huomaa, että Berlin-Warszawa-Express-junien liput ovat huomattavasti kalliimpia.

Kulkeminen Frankfurtin rautatieasemalta residenssille

- matka 2,0 km
- Berliini–Frankfurt-junalipulla voi matkustaa Berliinin ja Frankfurtin paikallisliikennevälineissä
- raitiovaunulinja 4 kulkee aseman vierestä, kävelymatka raitiovaunupysäkiltä residenssille 350 m
- bussilinjat 980, 981 ja 985 ajavat aseman pihasta, kävelymatka bussipysäkiltä residenssille 700 m (residenssiltä bussipysäkille vain 500 m, koska bussin reitti asemalle mennessä eri kuin asemalta tullessa)
- taksi asemalta residenssille maksaa noin 10 euroa

Saksan rajaresidenssien ratayhteyksiä

Klikkaa nähdäksesi isomman kuvan.

Vasemmassa kartassa junayhteyksiä Frankfurt an der Oderiin (Oder-residenssi) ja Särön yhteistyöresidenssiin Eibaussa (Eibaun kirjastoresidenssi).
Oikeassa kartassa raitiolinjayhteys Frankfurtin asemalta Oder-residenssille.

Polkupyörälläkin pääsee kulkemaan

Residenssin käytössä on kaksi polkupyörää, jotka ovat vieraille vuokrattavissa. Toinen on 21-vaihteinen naisten retkipyörä Pegasus ja toinen 21-vaihteinen miesten retkipyörä Riverside.

Yhden pyörän vuokrahinnasto:
1 viikko = 20 euroa
2 viikkoa = 35 euroa
3 viikkoa = 45 euroa
4 viikkoa = 50 euroa
Hinta alkavalta viikolta.

Vuokra maksetaan paikan päällä käteisellä tai etukäteen tilille. Vuokraan sisältyy pyöräilykartta, vaijerilukko ja pyörälaukku.

Oderin Saksan puoleista rantaa myötäilee satojen kilometrien pituinen rauhallinen ja luonnonläheinen Oder-Neisse-pyörätie. Pohjoiseen mennessä kiinnostavia kohteita ovat esimerkiksi Lebus (n. 15 km), ja etelään mennessä Neuzellen luostari (n. 45 km). Neuzellen ja Frankfurtin väliä kulkee myös juna, joten molempia suuntia ei tarvitse polkea (pyörästä maksetaan junassa lisämaksu).

Merkitty, osittain Spreen vartta myötäilevä kaunis pyöräreitti kulkee myös Frankfurtin ja Berliinin väliä (noin 100 km). Tiedustele residenssityöntekijältä muistakin pyöräilykohteista.